Toiminimi vai kevytyrittäjyys

Toiminimen perustaminen eli aloittaminen tarkoittaa käytännössä yksityishenkilön toiminnan rekisteröimistä. Tällöin hän siis toimii yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Toiminimellä toimiva yrittäjä tekee kaikki sitoumukset ja sopimukset omalla nimellään ja täten vastaa kaikesta toiminnastaan henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Lainsäädännössä toiminimellä tarkoitetaan mitä tahansa yrityksen nimeä yhtiömuodosta riippumatta, mutta puhekielessä sanalla viitataan yleensä yksityiseen elinkeinonharjoittajaan.

Toiminimen perustaminen ei edellytä mitään perustamisasiakirjaa, vaan pelkkä ilmoitus kaupparekisteriin riittää. Samalla pitää ottaa huomioon muutkin rekisterit kuten ALV- ja ennakkoperintärekisteri. Toiminimiyrittäjän pitää myös arvioida tuleva laskutuksensa ja maksaa sen perusteella ennakkoverot. Lisäksi yrittäjän tulee omatoimisesti hankkia itselleen eläkevakuutus.

Kevytyrittäjyys- kätevä vaihtoehto omalle yritykselle

Kevytyrittäjyys yhdistettynä Toimipiste.fi:n laskutuspalveluun ovat helpompi ja nopeampi vaihtoehto kuin oman yrityksen perustaminen. Kun kevytyrittäjänä valitset Toimipiste.fi -laskutuspalvelun, sinun ei tarvitse hankkia itsellesi omaa Y-tunnusta, rekisteröityä yritysrekisteriin tai pitää erillistä kirjanpitoa. Me hoidamme kaikki paperityöt ja pidätykset puolestasi. Kevytyrittäjä voi siis laskuttaa ilman yritystä tekemästään työstä.

Kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia edes perinnästä tai laskujen lähettämisestä

  1. Sovi asiakkaasi kanssa työn sisällöstä ja hinnasta
  2. Tee työt. Luo lasku järjestelmäämme
  3. Lähetämme laskun asiakkaallesi
  4. Asiakkaasi maksaa laskun
  5. Me hoidamme paperityöt ja tilitämme sinulle nettopalkan suoraan tilillesi

Voiko kuka vain perustaa toiminimen?

Käytännössä kyllä. Elinkeinonharjoittajana voi toimia Suomessa kuka tahansa Euroopan talousalueella vakituista asuinpaikkaa pitävä henkilö. Alle 18-vuotias voi toimia ammatin- tai liikkeenharjoittajana, mutta se edellyttää huoltajan suostumusta. Toiminimen perustaminen maksaa käsittelymaksun verran. Artikkelin kirjoitushetkellä toiminimen perustaminen maksaa 75 euroa ja se maksetaan Patentti- ja rekisterihallituksen tilille. Kevytyrittäjyyteen ei liity perustamiskuluja.

Toiminimen Y-tunnus

Kun perustat oman toiminimen ja ryhdyt elinkeinonharjoittajaksi, saat itsellesi oman Y-tunnuksen. Y-tunnuksen myöntää Patentti- ja rekisterihallitus tai verottaja, kun yrityksesi on kirjattu järjestelmään. Y-tunnus toimii samaan tapaan kuin henkilön sosiaaliturvatunnus: sen avulla jokainen yritys voidaan erotella ja tunnistaa.

Rekisteröidy nyt

Liittyminen on maksutonta. Saat tunnukset välittömästi!

 
Toimipiste.fi

Laskuta työsi helposti Toimipisteen kautta ilman yrityksen perustamista.
Silloin saat olla oman alasi ammattilainen ja keskittyä työsi tekemiseen!

Palvelumme sopii Sinulle kun omaat Taitoa ja haluat Ansaita sillä.
Jätä laskutus, paperityöt ja byrokratian kanssa painiminen meidän hoidettavaksemme!
Se kun on se Meidän Taitomme!

Avaa Oma Toimipisteesi!

Käyttäjätunnukset saman tien:

  • Maksutta
  • Helposti
  • Ilman velvoitteita
  • Aloitus vaikka heti

 

Liity maksutta!

Kirjautuminen